DP lila kristályos kerek nyaklánc Swarovski kristállyal díszítve

Cikszám: DP-02085

Készlet: Készleten: 6 db

5779 Ft

Termék leírás

DP lila kristályos kerek nyaklánc Swarovski kristállyal díszítve

Típus: Nyaklánc
Ékszerszett típusa: Swarovski kristályos
Tartalma nyaklánc
Kõ típusa: Swarovski kristály
Alapfém típusa: nikkelmentes antiallrgén ötvözet
Bevonat: platina
Szín: fehérarany-lila
Méret (nyaklánc): 2 x 1,7 cm
Lánc hossza:  39 + 3 cm

Tisztítás, ápolás

Aranyozott ékszerek tisztítása

Az aranyozás azt jelenti, hogy valamilyen módszerrel - manapság galvanikus úton - vékony, néhány mikrométeres arany réteget visznek fel a tárgy felületére.

Az ékszerek világában az aranyozás bevett eljárás. Azarany  rétegek száma határozza meg a bevonat vastagságát, amelyet mikronokban mérnek. A leginkább elterjedt bevonat vastagság 1-3 mikron.

A aranyozott ékszerek levegovel való érintkezésre a természetes oxidációs folyamat nem, vagy csak nagyon sokára indul be. A folyamat sebességét számos tényezo befolyásolja, például a bevonat vastagsága, az ékszer viselojének bortípusa, a levego páratartalma, továbbá az, hogy használója milyen gyakorisággal viseli az ékszert, illetve hogy hol és miként tárolja azt.

Aranyozott ékszerek vásárlásakor érdemes minimum a 3 mikronos bevonatot elonyben részesíteni, mert az 1 mikrométeres réteg már kisebb dörzsölésre lekopik. Az aranyozott ékszereket alkalmakra ajánljuk, rendszeres használat esetén ugyanis a vastagabb bevonatok is megkarcolódnak, megsérülnek, lekopnak. (Saját tesztjeink alapján a fehérarannyal bevont ékszerek hamarabb kopnak a fehérarany puhaságából adódóan. A sárgaarannyal bevont ékszerek kevésbé kopnak. ITALINA típusú ékszereink különösen jó kopásállóságúak, kiemelkedoen hosszú ideig tartják fényüket és színüket.) 

Az alábbiakban néhány ötlettel segítünk Neked abban, hogy miként kezeld kedvenc ékszereidet, hogyan orizd meg tartósságukat és csillogásukat, hogy azok mindig úgy nézzenek ki, mint új korukban.

 

Használat

Aranyozott ékszeredet ne érje tartósan víz vagy más folyadék. Különösen óvd sós víztol, gyógyvíztol, klórtól, vegyszerektol, parfümtol, krémtol, szappantól és egyéb tisztítószerektol. Fürdés elott tehát mindenképpen vedd le, és soha ne permetezd parfümödet közvetlenül az ékszerre.
Szükség esetén tisztítsd ékszertisztító kendovel, vagy langyos vízzel. Töröld szárazra és fényesítsd puha kendovel, hogy még sok-sok évig örömödet lelhesd bennük!

Tárolás

Amikor nem viseled az ékszereket, tárold saját lezárt dobozukban, így azok biztosan nem sérülnek meg. Ne tárold az ékszereidet párás, meleg helységekben, soha ne tartsd a fürdoszobában!

Méret táblázat

Ékszervásárlás során nem könnyu kiválasztani, melyiket válasszuk a szebbnél szebb nyaklánc közül, a megfelelo méret kiválasztása viszont többé nem jelenthet gondot. Az alábbi táblázatból megtudhatod, melyek a leggyakoribb nyaklánc, méretek. A megadott értékek a lánc teljes hosszára értendok, beleértve a kapcsot is.

 nyaklanc1.jpg Magas gallér nyaklánc: 30-33 cm (12-13 inch)
Általában egy-három soros gyöngy lánc, amely szorosan simul a nyak közepére. Rendkívül fényuzo hatást kölcsönöz viselojének. Legjobban estélyi ruhákhoz, elegáns V-nyakú, csónak nyakú vagy a vállat szabadon hagyó ruhákhoz illik.
 
 nyaklanc2.jpg Gallér nyaklánc: 35-40 cm (14-16 inch)
A nyakláncok talán legklasszikusabb és legsokoldalúbban viselheto típusa, a kulcscsontra vagy fölé ér. Bármilyen öltözet mellé - hétköznapi, hivatalos vagy alkalmi - illetve bármilyen nyakkivágáshoz tökéletesen illik.
 
 nyaklanc3.jpg Hercegno nyaklánc: 43-48 cm (17-19 inch)
Az egyik legnépszerubb nyaklánc hossz, valamivel a kulcscsont alá ér. Remek kiegészítoje mind a kerek- vagy magas nyakú, mind a mély kivágású ruháknak. Gyakran díszítik medállal, mert kiválóan alkalmas a súly egyenletes elosztására.
 
 nyaklanc4.jpg Matiné nyaklánc: 50-61 cm (20-24 inch)
Nagyon kifinomult és elegáns, a mellvonal fölé ér. Átlagos magasságú hölgyeknek ajánlott, magas- és kivágott nyakú, hivatalos vagy alkalmi öltözékhez.
 
 nyaklanc5.jpg Opera nyaklánc: 71-86 cm (28-34 inch)
Minden nyakláncok királynoje. Elokelo és fényuzo hatás eléréséhez egysorosan viselheto vagy megcsomózható, így a mellvonalra ér. Leginkább kerek- vagy magas nyakú ruhákhoz illik. Kifejezetten ajánlott alacsonyabb hölgyek számára, mert kitunoen nyújtja az alakot. Két sorba feltekerve, sokoldalú "Gallér" hosszúságú láncként is funkcionál.
 
 nyaklanc6.jpg Kötél nyaklánc: 100-115 cm (40-45 inch)
Elegáns nyaklánc egy csepp érzékiséggel fuszerezve, a tökéletes ruhatár elengedhetetlen darabja. Nincs rajta kapocs, ezért egysorosan, duplán- vagy akár triplán feltekerve, csomózva, sot, akár karkötoként is használható. Bármely viselethez jól áll, de leginkább az elegáns ruhákhoz.

Lasszó nyaklánc: 115+ cm (45+ inch)
Ez a hosszúság leírhatatlanul elegáns, mégis egy kis kacérságot sugároz. Végein egyáltalán nincsenek kapcsok, ezért hihetetlenül változatosan - több sorba tekerve, csomózva, hurokba kötve, karikán áthúzva, más lánccal kombinálva vagy övként - viselheto. Bármely viselethez jól áll, de leginkább az elegáns ruhákhoz.
 

Írj véleményt a termékről

  1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars
Minőség *
Ár *
  • Megjegyzés: HTML nem kerül lefordításra!

Ezt a terméket az alábbi termékekkel együtt vásárolták