DP Fekete kristálygömbös nyaklánc

Cikszám: DP-00512

Készlet: Készleten: 4 db

1849 Ft

Termék leírás

DP Fekete kristálygömbös nyaklánc

Típus: Nyaklánc
Karkötõ típusa: Shamballa stílusú
Kõ típusa: Cseh kristály
Anyag típusa: agyag
Alapanyag típusa: ezüstözött cupronickel
Bevonat: ezüst
Szín: fekete

 

Tisztítás, ápolás

Ezüstözött ékszerek tisztítása

Az ezüstözés azt jelenti, hogy valamilyen módszerrel - manapság galvanikus úton - vékony, néhány mikrométeres ezüst réteget visznek fel a tárgy felületére.

Az ékszerek világában az ezüstözés bevett eljárás. Az ezüst rétegek száma határozza meg a bevonat vastagságát, amelyet mikronokban mérnek. A leginkább elterjedt bevonat vastagság 1-3 mikron.

Amikor ezek az ékszerek levegovel vagy vegyszerekkel érintkeznek, egy természetes folyamat, az oxidáció indul be. Ennek hatására a fém egy ido után megfeketedik-megsárgul. A folyamat sebességét számos tényezo befolyásolja, például a bevonat vastagsága, az ékszer viselojének bortípusa, a levego páratartalma, továbbá az, hogy használója milyen gyakorisággal viseli az ékszert, illetve hogy hol és miként tárolja azt.

Ezüstözött ékszerek vásárlásakor érdemes minimum a 3 mikronos bevonatot elonyben részesíteni, mert az 1 mikrométeres réteg már kisebb dörzsölésre lekopik. Az ezüstözött ékszereket akár napi viseletként is használhatjuk, mivel az ezüst kemény, nehezen kopó anyag. Azonban egy ido után ezek is megsérülnek, lekopnak. ( Saját tesztjeink alapján gyuru-nyaklánc napi viselése estén kb. 6 hónap, karperec-karköto napi viselése esetén kb. 1 év) 

Az alábbiakban néhány ötlettel segítünk Neked abban, hogy miként kezeld kedvenc ékszereidet, hogyan orizd meg tartósságukat és csillogásukat, hogy azok mindig úgy nézzenek ki, mint új korukban.

 

Használat

Ezüstözött ékszeredet ne érje tartósan víz vagy más folyadék. Különösen óvd sós víztol, gyógyvíztol, klórtól, vegyszerektol, parfümtol, krémtol, szappantól és egyéb tisztítószerektol. Fürdés elott tehát mindenképpen vedd le, és soha ne permetezd parfümödet közvetlenül az ékszerre.
Szükség esetén tisztítsd ékszertisztító kendovel, vagy ezüsttisztító folyadékkal (melyeket nálunk is megvásárolhatod). Töröld szárazra és fényesítsd puha kendovel, hogy még sok-sok évig örömödet lelhesd bennük!

Tárolás

Amikor nem viseled az ékszereket, tárold saját lezárt dobozukban, így azok biztosan nem sérülnek meg. Ne tárold az ékszereidet párás, meleg helységekben, soha ne tartsd a fürdoszobában!

Méret táblázat

Ékszervásárlás során nem könnyu kiválasztani, melyiket válasszuk a szebbnél szebb nyaklánc közül, a megfelelo méret kiválasztása viszont többé nem jelenthet gondot. Az alábbi táblázatból megtudhatod, melyek a leggyakoribb nyaklánc, méretek. A megadott értékek a lánc teljes hosszára értendok, beleértve a kapcsot is.

 nyaklanc1.jpg Magas gallér nyaklánc: 30-33 cm (12-13 inch)
Általában egy-három soros gyöngy lánc, amely szorosan simul a nyak közepére. Rendkívül fényuzo hatást kölcsönöz viselojének. Legjobban estélyi ruhákhoz, elegáns V-nyakú, csónak nyakú vagy a vállat szabadon hagyó ruhákhoz illik.
 
 nyaklanc2.jpg Gallér nyaklánc: 35-40 cm (14-16 inch)
A nyakláncok talán legklasszikusabb és legsokoldalúbban viselheto típusa, a kulcscsontra vagy fölé ér. Bármilyen öltözet mellé - hétköznapi, hivatalos vagy alkalmi - illetve bármilyen nyakkivágáshoz tökéletesen illik.
 
 nyaklanc3.jpg Hercegno nyaklánc: 43-48 cm (17-19 inch)
Az egyik legnépszerubb nyaklánc hossz, valamivel a kulcscsont alá ér. Remek kiegészítoje mind a kerek- vagy magas nyakú, mind a mély kivágású ruháknak. Gyakran díszítik medállal, mert kiválóan alkalmas a súly egyenletes elosztására.
 
 nyaklanc4.jpg Matiné nyaklánc: 50-61 cm (20-24 inch)
Nagyon kifinomult és elegáns, a mellvonal fölé ér. Átlagos magasságú hölgyeknek ajánlott, magas- és kivágott nyakú, hivatalos vagy alkalmi öltözékhez.
 
 nyaklanc5.jpg Opera nyaklánc: 71-86 cm (28-34 inch)
Minden nyakláncok királynoje. Elokelo és fényuzo hatás eléréséhez egysorosan viselheto vagy megcsomózható, így a mellvonalra ér. Leginkább kerek- vagy magas nyakú ruhákhoz illik. Kifejezetten ajánlott alacsonyabb hölgyek számára, mert kitunoen nyújtja az alakot. Két sorba feltekerve, sokoldalú "Gallér" hosszúságú láncként is funkcionál.
 
 nyaklanc6.jpg Kötél nyaklánc: 100-115 cm (40-45 inch)
Elegáns nyaklánc egy csepp érzékiséggel fuszerezve, a tökéletes ruhatár elengedhetetlen darabja. Nincs rajta kapocs, ezért egysorosan, duplán- vagy akár triplán feltekerve, csomózva, sot, akár karkötoként is használható. Bármely viselethez jól áll, de leginkább az elegáns ruhákhoz.

Lasszó nyaklánc: 115+ cm (45+ inch)
Ez a hosszúság leírhatatlanul elegáns, mégis egy kis kacérságot sugároz. Végein egyáltalán nincsenek kapcsok, ezért hihetetlenül változatosan - több sorba tekerve, csomózva, hurokba kötve, karikán áthúzva, más lánccal kombinálva vagy övként - viselheto. Bármely viselethez jól áll, de leginkább az elegáns ruhákhoz.
 

Írj véleményt a termékről

  1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars
Minőség *
Ár *
  • Megjegyzés: HTML nem kerül lefordításra!

Ezt a terméket az alábbi termékekkel együtt vásárolták