DP Ezüstözött golyós karkötõ

Cikszám: DP-00672

Készlet: Készleten: 5 db

2134 Ft1067 Ft (Akció vége: 2017-12-19)

Termék leírás

DP Ezüstözött golyós karkötõ

Típus: Karkötõ
Karkötõ típusa: Ezüstözött
Kõ típusa: nincs
Anyag típusa: nikkelmentes, antiallergén ötvözet
Bevonat: ezüst
Szín: ezüst
Hossza: 20 cm

 

Tisztítás, ápolás

Ezüstözött ékszerek tisztítása

Az ezüstözés azt jelenti, hogy valamilyen módszerrel - manapság galvanikus úton - vékony, néhány mikrométeres ezüst réteget visznek fel a tárgy felületére.

Az ékszerek világában az ezüstözés bevett eljárás. Az ezüst rétegek száma határozza meg a bevonat vastagságát, amelyet mikronokban mérnek. A leginkább elterjedt bevonat vastagság 1-3 mikron.

Amikor ezek az ékszerek levegovel vagy vegyszerekkel érintkeznek, egy természetes folyamat, az oxidáció indul be. Ennek hatására a fém egy ido után megfeketedik-megsárgul. A folyamat sebességét számos tényezo befolyásolja, például a bevonat vastagsága, az ékszer viselojének bortípusa, a levego páratartalma, továbbá az, hogy használója milyen gyakorisággal viseli az ékszert, illetve hogy hol és miként tárolja azt.

Ezüstözött ékszerek vásárlásakor érdemes minimum a 3 mikronos bevonatot elonyben részesíteni, mert az 1 mikrométeres réteg már kisebb dörzsölésre lekopik. Az ezüstözött ékszereket akár napi viseletként is használhatjuk, mivel az ezüst kemény, nehezen kopó anyag. Azonban egy ido után ezek is megsérülnek, lekopnak. ( Saját tesztjeink alapján gyuru-nyaklánc napi viselése estén kb. 6 hónap, karperec-karköto napi viselése esetén kb. 1 év) 

Az alábbiakban néhány ötlettel segítünk Neked abban, hogy miként kezeld kedvenc ékszereidet, hogyan orizd meg tartósságukat és csillogásukat, hogy azok mindig úgy nézzenek ki, mint új korukban.

 

Használat

Ezüstözött ékszeredet ne érje tartósan víz vagy más folyadék. Különösen óvd sós víztol, gyógyvíztol, klórtól, vegyszerektol, parfümtol, krémtol, szappantól és egyéb tisztítószerektol. Fürdés elott tehát mindenképpen vedd le, és soha ne permetezd parfümödet közvetlenül az ékszerre.
Szükség esetén tisztítsd ékszertisztító kendovel, vagy ezüsttisztító folyadékkal (melyeket nálunk is megvásárolhatod). Töröld szárazra és fényesítsd puha kendovel, hogy még sok-sok évig örömödet lelhesd bennük!

Tárolás

Amikor nem viseled az ékszereket, tárold saját lezárt dobozukban, így azok biztosan nem sérülnek meg. Ne tárold az ékszereidet párás, meleg helységekben, soha ne tartsd a fürdoszobában!

Írj véleményt a termékről

  1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars
Minőség *
Ár *
  • Megjegyzés: HTML nem kerül lefordításra!

Ezt a terméket az alábbi termékekkel együtt vásárolták